Något jag aldrig trodde jag skulle berätta……

….svart, ångest, rädsla, överlevnad….!

…andas tungt…är det jag, eller är det någon annan…!

Vaknar…det gör ont, men reflekterar inte mer….frukost och lek med kusiner som plötsligt skrattar och undrar vad som hänt…det är blod i trosorna, mamma får ta hand om det, har säkert gått i sömn och gjort sig illa…..allting döljs..hon är 5 år….!

Hur överlever en femåring ett övergrepp…jo genom att stänga av…allt, totalt!

…tonåring, självförtroendet är inte på topp, försöker verka sval, vill bli omtyckt….! Att få massage är något som är viktigt och helt naturligt i familjen…inget vet att massören gjorde något när hon var 5 år, och helt kallt så gör han det när hon är tonåring, de finns på övervåningen, hennes familj på nedervåningen, han får henne att känna skam och skuld och inte våga säga något till någon, han är hennes kusins man…….de är fanimej släkt och han bara tar för sig…..hon är tonåring!

Hon är ung och tror att livet är så här….att man får fan ta det, att kan man inte stoppa så får man skylla sig själv…! Hon är inte gammal…men det är så livet är!

Vad hon inte vet är att detta kommer att prägla henne och hennes liv, det kommer att sätta sig i varje cell, och i hennes beteende och äta upp henne inifrån, och hur mycket hon än försöker att undvika sig själv så kommer det att alltid finnas där…tills hon faktiskt fattar att det hänt…! Men hon har stängt av, hennes nuvarande jag vet inte ens att det hänt…det gör för ont….!

Många år senare, livet har varit tufft, något har alltid funnits och skavt…hon blir guidat i en Resa, en Resa i sitt inre, och där helt plötsligt så går det inte att undvika att se det som hände när hon var 5 år, inte heller när hon var tonåring, samma man…samma jävla sjuka man, hur i helvete hanterar man något så fruktansvärt som hänt när man var liten, som inte får hända, som är så sjukt så man blir galen???!!! MEN….hon får äntligen släppa och bli fri….!!!

Hon lyckades genom Resan att faktiskt se allt klart och tydligt, att bearbeta det som hänt….att DET VAR INTE HENNES FEL….ALDRIG…NÅGONSIN! Och genom människor i hennes liv så vågade hon berätta…..berätta det som var skamligt och förbjudet….!

Men SOM VÄRRE ÄR….samma man har gjort detta mot fler…och hon har inte kunnat skydda dem…inte kunnat sagt att passa er…han är farlig, en idiot….! En av dessa små fina underbara änglar har anmält honom men ärendet har lagts ner, MEN hon vågade, hon var vaken, närvarande och fattade att det var fel!!! HON ÄR FAN MIN IDOL! Och jag vill så stötta henne i detta.

Det som hände mig när jag var 5 år och det som hände mig när jag var tonåring är fan inte ok, min familj vet om det, jag vågade till slut berätta….och vet ni, min syster var med…hon låg i samma rum, liten och rädd även hon!

Fina, vackra, starka J! Du är inte ensam, du är min idol!

Med kärlek/Britt-Marie

 

 

48 thoughts on “Något jag aldrig trodde jag skulle berätta……

 1. Tack för att du delar detta. Tårarna rinner, fyyy faaaan för alla dessa övergreppare! Var själv också 5…

  1. Tack fina <3 Ja vi är många, och för första gången känner jag att jag vågar berätta, för det kan ju faktiskt hjälpa andra. <3

   1. Så fruktansvärt Britt-Marie. Så bra att du berättar och ger det luft så du kan befria dig. Fler kanske stärks och kan gå ihop och anmäla. Det är aldrig försent. ❤️❤️❤️❤️

 2. Så starkt … Jag vill medverka på något sätt att detta aldrig skall förekomma. Börjar nu med att prata om det ..

 3. Starkt av dig att berätta?så fruktansvärt sorgligt och så jävla hemskt att det har hänt. Stor kram till dig, underbara starka vackra kvinna???

 4. Nu gråter jag så starka ord Lilla flicka vill hålla om dej och sakta vagga dej så otroligt starkt att du sätter det i pränt
  Låt inte grisen få mer energi i ditt hjärta gör slut

 5. Det gör så ont i mitt hjärta det du utsatts för o så många av oss andra som har gjort samma sorgliga resa. En resa för att någon sjuk man inte kan hålla sig :'(
  Var rädd om dig du är modig <3

 6. Älskade fina syster ❤ Även fast jag vet allt så kan jag inte hålla mina tårar tillbaka när jag läser detta ? En känsla av lättnad att du skriver dessa rader, så rakt & enkelt men ändå så berörande ? Du & J är mina idoler & hjältar som står upp för Er själva// Älskar dig min syster till månen & tillbaks ❤❤❤

 7. De här ögonblicken när tårarna rinner, man vet inte vad man ska säga eller skriva, man vill bara krama om nån, vill att den ska känna att den aldrig mer ska råka ut för samma sak, att vi älskar den och beundrar den för att den till slut vågar berätta och stå upp för sin rätt till sitt liv, ett liv som ska levas utan oro och ångest❤️Kram till dig, du är en människa att beundra!!!❤️

 8. Det är aldrig försent att berätta. Det är aldrig försent att låta andra människor få veta det hemska som hänt en. Det är aldrig försent att lämna tillbaka skulden och skammen till dit de hör hemma – hos förövaren.
  Din berättelse är viktig och stärkande. ??.

 9. Starkt av dig att dela med dig. ❤️Har varit med om samma sak, började redan när jag var 3-4 år.
  Saker man inte fick prata om. Känslan/skammen man burit med sig tills den dagen man fattade att den som utsatte en för det hemska var sjuk, det var inte mitt fel.
  Vi är så många som blivit utsatta, vi är aldrig ensamma trots att man burit den känslan många många år. Stor kram ❤️

 10. Så underbart att RESAN hjälpte dig också. Jag gjorde min med Anna- Klara och det va floder av tårar när jag reste i mitt underliv som va alldeles söndertrasat. Övergrepp imånga år av min pappa, jobbigaste va att jag inte kunde rädda min lillasyster ifrån det. Finns som du säger i varenda cell och gör sig påmint ibland. Stor varm kram till dig ?

 11. Tack för orden som med en bråkdel kan beskriva den inre smärtan du känt.

  METOO…o många med mig. När någon gläntar på en dörr…vågar flera följa efter.

  Varma kramar från en METOO-syster ❤

 12. Tack för att du så rakryggad delar av dig själv. Älskar att du är min vän. Älskar dig ännu mer när jag får ta del av det som också format dig. Skammen är ingen lek när den bevaras hemlig. Friheten när ordet kommer till tals är dock obeskrivlig. Du inspirerar mig att våga dela mer av mig. Puss ?

 13. Fruktansvärt och så viktigt att ta upp. Man förstår inte att vuxna människor kan vara så sjuka att de begår hemska saker mot värnlösa barn. Det är dessutom vuxna som ska stå för tryggheten i ett barns liv. Tack för att du delar med dig ❤️

 14. Det river och vrider och sliter av obehag i bröstet på mig när du delar och sorgen gör sig känd för att sen bli till ilska. Blodet pulserar ut i mina händer och käkarna krampar. Jag vill bara skrika.
  Hur kan man som vuxen ge sig sånna rättigheter och hur kan man som människa vara så egoistisk och sjuk.

  På tredskablinoll.nu finns förskole avtalet och även ett till idrottsförbund. Jag skrev på och skickade det till vilmas förskola (tidigare i dag, lustigt) för att uppmuntra pedagogerna där att dela kunskapen om vilka rättigheter barn och alla människor har till sina egna kroppar. Vad som är rätt och vad som är fel för vuxna att göra och uppmuntran att våga prata med vuxna. Att en dålig hemlighet kommer att göra fruktansvärt ont i magen och är okej att dela med en annan vuxen.

  Dela gärna treskablinoll så att vi kan guida våra barn.

  Det är fantastiskt stark och modigt av dig att dela! Din historia är viktig britt-marie och det är där det finns läkning för dig hoppas jag och lärdom för andra. Vi måste våga ta i frågan. Tända lampan och agera.

  Kramar till dig ❤️

 15. Letar upp inlägget idag igen.. läser och mår illa.. fruktansvärt illa.. En riktigt obehaglig man..ingen vågar säga emot honom. Ännu idag står alla bakom honom.. trots att allt lagts fram, vågar ingen.. det är för mig obegripligt, och riktigt äckligt o läskigt!!
  Har trott att alla kommer till änglarna..men har väldigt svårt att tro att han kommer dit..
  Du & J är så starka.. mycket starkare än vad jag är.. Älskar er❤️

 16. Ja riktigt illa är det, men jag säger bara Karma…gör om och gör rätt.

  Glad att jag har min familj med mig i detta, och att du hörde av dig till mig den där gången, så att J får veta att hon inte är själv.
  Älskar er <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *