Besviken på livet……

Känslor och minnen och hur de påverkar vår vardag och vårt liv.

Kan det kännas som om det är andras fel, att du inte gjort något utan att det är alla andra som är skyldiga. Känner du att livet är orättvist ibland.
Tyvärr är det så att allt ligger hos dig, hur du reagerar eller inte reagerar. Och det är hos dig du måste börja, ingenting löser sig om du går runt och tycker att andra gör fel, för andra kommer inte ändra på sig förrän du ändrar på dig.

Det här beteendet och tänket kommer ofta från barndomen. Elaka klasskamrater, krävande eller inte uppmärksamma föräldrar, hånande lärare.De fick dig att tro saker om dig själv som inte var sant då och definitivt inte sant nu.

Så börja med att fånga känslan som fanns där då och som troligen dykt upp i massor av olika situationer, känslor är inte farliga, de är som moln på himlen, de kommer och går…..

Och börja sen med att fånga dig själv varje gång du tänker nedsättande tankar om dig själv, när du skyller på andra, och fråga dig om det verkligen stämmer.

Kan det faktiskt vara så att du är älskvärd….snäll…underbar…duktig…. vänd istället på dina tankar om dig själv och om andra, kan det vara så att de bara speglar vad du egentligen känner…påminner dig om minnen som inte är sanna idag…

Vad händer om du väljer att våga känna alla känslor som redan finns här, när du väljer att känna ilska, skam, otillräcklighet, misslyckande så kommer de inte att kännas lika farliga och inte göra lika ont.

Du kommer förmodligen att känna att det är ok att känna, att det faktiskt inte är så farligt med känslor, och att det kanske inte gör så ont som du trott. Och att du faktiskt ser att det inte gör något längre och att du inte ens blir påverkad.
Att du istället får mer energi och mår bättre.

Våra känslor är en del av oss och vi behöver inkludera dem,  börja lyssna på oss själva och vad vi känner.

Här kommer ett inlägg från min kollega Lars Hornborg, han är även seminarieledare i ett event som jag själv är med och skapar.

Ut ur mörkret är ett helgseminarium och ingår i The Journey.

Publicerat av Ut ur mörkret – Out of the Blue Torsdag 6 juni 2019

Du kan även följa sidan Ut ur mörkret på fb och läsa mer om stress, oro, depression och utmattning.

Kommande tillfällen med Ut ur mörket

21-22/3 Orsa dinkurs.se/uum2003
18-19/4 Torrevieja dinkurs.se/uum2004
9-10/5 Stockholm dinkurs.se/uum2005

Har du djupa trauman så sätter det sig i din kropp, och då kan du behöva hjälp att ta hand om dem. Jag är utbildad Resanterapeut av Brandon Bays, The Journey, där jag har verktygen att verkligen gå till botten och jobba på djupet.

Du kan läsa mer om mig och det jag jobbar med på, klicka på länken www.jemthutveckling.se

Många vågar inte ta hand om det man bär på, jag brukar säga att det är jobbigare att bära på dem hela livet än att en gång för alla titta på dem och sen släppa dem och bli fri.

Med kärlek/ Britt-Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *