Nu jäklar smäller det……

För x-antal månader sedan så fick jag frågan av Carina Solöga om jag ville skapa Magisk Marknad med henne, självklart sa jag, och nu till helgen så blir den av, på ett självklart ställe för oss, Orsa Hembygdsgård.

Vi har fixat, ringt, skrivit, avvaktat, och haft all vår tro på att den blir av……nu är det bara några fullspäckade dagar för att sätta allt, sen ska vi två njuta av det vi skapat….

Magisk Marknad är en mötesplats för olika världar. Här strålar folk samman från olika tidsåldrar, kulturer och traditioner för att visa upp sin konst och sitt hantverk.
Gott folk, kom och skåda. Här finner ni kreativitet i alla dess former. Kom och ta del av konst och hantverk från både nutid och dåtid.
Vi har hantverk och traditioner ända tillbaka till Vikingatiden.
Här finns folk som kan sejda, spå i runor och dricka sitt mjöd. Här finner du det mytomspunna hantverket från Medeltiden. Gyckel och festspel för alla att se.
Men vi rör oss inte bara i de tidevarv ni redan känner till. Nej, ända tillbaka till sagans och myternas tid beger vi oss. Från de fjärran bergen i norr och i öster kommer Galdra konsten. Konsten i att locka fram sägner och sånger från självaste Ursprunget.
Vi gläntar även på dörren till den nya konsten med vackert inspirerat hantverk för alla att skåda.
Och detta är bara på dagtid gott folk. För på kvällen, då visar marknaden sin sanna skepnad. Det är då de tre templen öppnas och ceremonier och traditioner finner sin rätta plats. Det är då sjungandet och berättandet tar vid. Det är då Sagoberättarna, det Resande Folket och andra mystiska vilda väsen träder fram för oss alla att se. Låt oss alla samlas kring elden för att lyssna på Berättarna, de som förvaltar historierna.
Kom, kom, kom och besök denna magiska marknad mellan världar.
Denna gång är det självaste Orsa Hembygdsgård som är mötesplatsen.
Lördagen den 24 juli 11.00 – 16.00, 19.00 – 00.30
Söndagen den 25 juli 11.00 – 16.00.
Du är också varmt välkommen att närvara, vara med på ceremonier och på kvällen vår stora fullmåneceremoni.
Kärlek/Britt-Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *