Förbannad, sur, arg, stressad!!! Gör inget…..

I dagar som dessa, när allt i livet snurrar på så behöver vi stanna upp, fick detta på mailen idag, och det är ju sååååå sant…….jag får veckobrev från kloka Ola Wallström på Mera Mål AB varje vecka, och de piggar upp och får en att tänka till 😀

13700150_1130403403700515_4563688396158054812_n

Släpp taget!
Stressad? Någon som är dum mot dig? Förbannad på en person eller situation?
Gör då ingenting!
Vi har en förmåga att fatta för många beslut när vi är stressade, ilskna eller upprörda. Problemet är att vi då oftast fattar riktigt dåliga beslut. Att vi agerar i affekt vilket innebär att vi skäller på andra, hittar dåliga lösningar eller att syftet blir att jag minsann vill visa att jag är bättre än någon annan.
Tricket är att göra: Ingenting!
Om du kan släppa tanken på alla dåligheter eller oförrätter så får du plötsligt tillgång till bättre idéer och lösningar. När du är i affekt så har du både tunnelseende och skygglappar och kan bara se lösningar som är mitt framför ögonen – vilka oftast inte är speciellt kreativa.
Jag håller på att lära mig att slappna av. När jag känner mig som mest stressad, pressad eller råkat ut för någon orättvisa så gör jag just ingenting. Jag slutar helt enkelt att lägga energi på de negativa tankarna- Jag försöker inte tvinga bort dem, jag försöker inte ersätta dem utan jag slutar helt enkelt att fokusera på dem. När jag slutar att ge energi till de gamla tankarna så finns det plats för nya. De nya tankarna, som kommer utan affekt, brukar alltid vara roligare och mer konstruktiva.
Vad är det som just nu uppehåller ditt tankeutrymme. Är det nya, kul, fantastiska, kreativa, spännande och framåtriktade tankar eller är det tankar som ger dig press och stress? Vad skulle hända om du slutar att ge energi till dina gamla tankar?
Lycka till!
Ola Wallström
Visst är det så himla bra, och det är ju så sant, så nu kommer jag absolut att göra detta….slappna av, ta en massage…en healingmassage 😉
massage-monkeys-rofl-zoo-daily-funny-animal-pictures-1898011
Med Kärlek/Britt-Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *